Top 10 cele mai bune anvelope de var─â

Este binecunoscut faptul c─â orice ╚Öofer auto responsabil se preocup─â de calitatea anvelopelor cu care î╚Öi echipeaz─â ma╚Öina. A╚Öadar, ╚Ötim cât de important este pentru tine s─â beneficiezi de produse premium ╚Öi s─â fii în siguran╚Ť─â în propriul autoturism. 


SUMAR:

Care sunt specifica╚Ťiile de care trebuie s─â ╚Ťii cont când alegi cauciucurile de var─â?

Trucuri despre anvelope

De ce conteaz─â marca ╚Öi pre╚Ťul?

Care sunt cele mai bune cauciucuri de var─â?

10. Debica Passio 2

9. General Tire Altimax Comfort

8. Austone Athena

7. Kormoran

6. Firestone

5. Dunlop

4. Good Year

3. Pirelli

2. Continental

1. Michelin

Concluzii


Dac─â nu e╚Öti adeptul cauciucurilor de tip all-season, atunci nu mai este un secret faptul c─â la începutul iernii ╚Öi la începutul verii ai de f─âcut alegerile potrivite cu privire la anvelope.

Care sunt specifica╚Ťiile de care trebuie s─â ╚Ťii cont când alegi cauciucurile de var─â?

Înc─â de la început, trebuie s─â fii con╚Ötient/─â de faptul c─â pneurile pentru var─â sunt concepute pentru a face fa╚Ť─â circula╚Ťiei pe asfalt încins sau umed. Desigur, au o compozi╚Ťie diferit─â fa╚Ť─â de cele all-season sau cele pentru iarn─â. Cauciucurile pentru var─â sunt proiectate în a╚Öa fel încât s─â-╚Ťi asigure o aderen╚Ť─â cât mai ridicat─â la contactul cu ╚Öoseaua. 

Desigur, pentru a circula în parametri rutieri normali ╚Öi pentru a nu risca pierderea talonului, trebuie s─â cuno╚Öti dimensiunile specifice pneurilor potrivite. A╚Öadar, cauciucurile pentru var─â trebuie s─â aib─â o adâncime de minim 1,6 milimetri. Semnele încastrate în anvelope în jurul benzii de rulare, f─âcute din construc╚Ťie, î╚Ťi dau indicii pentru a ╚Öti dac─â e╚Öti în regul─â sau la limit─â. De vreme ce nu mai e╚Öti în legalitate, le vei observa. Fiecare denivelare are o în─âl╚Ťime de 1,6 milimetri. 

Pentru a nu risca atât siguran╚Ťa, cât ╚Öi a nu ajunge la acvaplanare, speciali╚Ötii recomand─â schimbarea pneurilor când acestea ajung la 3 milimetri. Totodat─â, capacitatea cauciucurilor de a rezista ╚Öi de a se comporta impecabil pe carosabil umed, se va diminua semnificativ.

Dac─â e╚Öti în c─âutarea unor cauciucuri fiabile la un pre╚Ť bun, pe anvelomag.ro le po╚Ťi g─âsi pe cele mai potrivite. De exemplu, pneurile Kumho KH27 Ecowing ES01 sunt trainice, rezistente ╚Öi confer─â un randament kilometric optim. A╚Öadar, vei ╚Öti cu certitudine c─â le po╚Ťi folosi pentru o perioad─â mai îndelungat─â de timp ╚Öi c─â au o durat─â potrivit─â de utilizare.

Îns─â, este important s─â cuno╚Öti faptul c─â presiunea pneurilor ╚Öi dimensiunea lor difer─â de la ma╚Öin─â la ma╚Öin─â. A╚Öadar, consult─â de fiecare dat─â manualul autoturismului pentru a alege anvelopele corespunz─âtoare

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care ar trebui s─â le urmeze un ╚Öofer ar fi s─â cumpere anvelope noi. Îns─â, dac─â bugetul personal nu î╚Ťi permite, ar trebui s─â fii foarte atent/─â la detalii pentru a nu te alege cu pneuri nepotrivite sau nefavorabile condi╚Ťiilor meteo. 

Trucuri despre anvelope 

Dac─â alegi s─â cumperi anvelope la mâna a doua, trebuie s─â ╚Ötii s─â interpretezi DOT-ul. Nu este nimic complicat ╚Öi astfel vei cunoa╚Öte data de fabricare a pneurilor pe care le alegi. Este o serie format─â din patru cifre care te va ajuta s─â-╚Ťi dai seama de vârsta cauciucurilor. Primele 2 cifre simbolizeaz─â s─âpt─âmâna din an în care a fost fabricat─â anvelopa, iar ultimele dou─â reprezint─â anul. 

Te întrebi la câ╚Ťi ani ar fi potrivit s─â schimbi cauciucurile? Ei bine, o regul─â de baz─â ar fi s─â nu cumperi niciodat─â anvelope de var─â cu un DOT mai mare de 8 ani. De asemenea, uzura pneurilor ╚Öi perioada în care ele se pot folosi în condi╚Ťii optime depinde ╚Öi de modul în care sunt între╚Ťinute. A╚Öadar, dac─â ai cauciucuri de 2 ani pe care le-ai uitat în soare sau c─ârora nu le-ai oferit un minim de cosmetizare, po╚Ťi renun╚Ťa la ele chiar dup─â dou─â veri. În schimb, dac─â ai anvelope de 6 ani pe care le speli, le tratezi, le verifici presiunea ╚Öi le depozitezi la o temperatur─â constant─â de maxim 10 grade, le po╚Ťi folosi pân─â la cea de-a opta var─â.

De ce conteaz─â marca ╚Öi pre╚Ťul?

Majoritatea m─ârcilor de anvelope de tip “no-name” sau care sunt disponibile la un pre╚Ť sc─âzut sunt fabricate din plastic de slab─â calitate ╚Öi nu asigur─â aderen╚Ť─â sau durat─â de via╚Ť─â îndelungat─â. Astfel, decât s─â alegi un brand necunoscut ╚Öi care nu ╚Öi-a fidelizat clien╚Ťii pân─â în prezent, opteaz─â pentru pneuri la mâna a doua ale unei m─ârci renumite. Cu aceea╚Öi sum─â de bani te po╚Ťi bucura de condi╚Ťii optime de a st─âpâni autoturismul pe ╚Öosea, indiferent de starea vremii. 

Nu alege brand-uri chineze╚Öti, fiindc─â execu╚Ťia pneurilor poate fi îndoielnic─â. Totu╚Öi, ai în vedere faptul c─â dintre m─ârcile asiatice, brandul sud-corean “Hankook” produce unele dintre cele mai bune anvelope. Cauciucurile lor au aderen╚Ť─â bun─â ╚Öi rezist─â în timp. De asemenea, pre╚Ťul este în conformitate cu beneficiile, iar raportul calitate-pre╚Ť este unul potrivit. 

Care sunt cele mai bune cauciucuri de var─â?

Una dintre cele mai frecvente întreb─âri sau subiecte despre care iubitorii de ma╚Öini discut─â este reprezentat─â de topul celor mai bune pneuri. A╚Öadar, dac─â vrei s─â fii la curent cu nout─â╚Ťile sau doar e╚Öti preocupat s─â achizi╚Ťionezi anvelopele potrivite pentru autoturismul t─âu, iat─â un top 10 al celor mai bune cauciucuri de var─â

În func╚Ťie de nevoile ╚Öi bugetul t─âu, vei putea alege ceea ce crezi c─â este mai potrivit pentru automobilul t─âu. Desigur, nu uita c─â în alegerea cauciucurilor, cartea ma╚Öinii are un cuvânt decisiv de spus. Consult-o de fiecare dat─â pentru a putea face alegerea ideal─â. 

10. Debica Passio 2 

Dac─â vrei anvelope care s─â asigure aderen╚Ť─â atât pe drumul uscat, cât ╚Öi pe carosabil umed, Debica Passio 2 reprezint─â solu╚Ťia optim─â. Sunt fabricate din cauciuc special ╚Öi sunt recomandate de rezisten╚Ťa sc─âzut─â la rulare ╚Öi zgomotul insesizabil. De asemenea, pre╚Ťul este justificat pentru beneficiile aduse de anvelope, confortul ╚Öi siguran╚Ťa conferite.

9. General Tire Altimax Comfort 

Brand-ul este înfiin╚Ťat în Statele Unite ale Americii ╚Öi se bazeaz─â pe distan╚Ťa mai scurt─â de frânare, consum de combustibil diminuat ╚Öi o c─âl─âtorie silen╚Ťioas─â. Totodat─â, anvelopele General Tire Altimax Comfort prezint─â compu╚Öi din siliciu care ofer─â o bun─â manevrabilitate a autoturismului.8. Austone Athena

Este un produc─âtor de pneuri care a participat la concursuri ╚Öi a reu╚Öit s─â câ╚Ötige medalii de aur ╚Öi argint în cadrul show-urilor interna╚Ťionale de anvelope. De altfel, în timpul ╚Öofatului aderen╚Ťa este sporit─â, iar denivel─ârile benzii de rulare ajut─â la drenarea u╚Öoar─â a apei. Astfel, drumurile pe por╚Ťiuni de ╚Öosea umed─â nu vor mai fi un impediment. Deviza m─ârcii este “Garan╚Ťie pe via╚Ť─â!”, la o utilizare normal─â ╚Öi la condi╚Ťii optime de între╚Ťinere a anvelopelor.

7.  Kormoran 

Brandul face parte din portofoliul grupului Michelin, cauciucurile Kormoran fiind fabricate în Var╚Öovia. Ini╚Ťial, au fost cunoscute pe pia╚Ť─â pentru varietatea de anvelope produse pentru autoturismele de mare tonaj. 

Ulterior, Kormoran a ajuns un brand cunoscut pentru pre╚Ťul abordabil ╚Öi standardele ridicate. Anvelopele furnizeaz─â o trac╚Ťiune bun─â ╚Öi se comport─â prietenos în condi╚Ťii de c─âldur─â torid─â sau chiar canicul─â.

6.  Firestone

Cauciucurile Firestone sunt inovatoare, deoarece sunt printre pu╚Ťinele care prezint─â compatibilitate cu majoritatea tipurilor de autoturisme. Sistemul lor asemeni unui labirint asigur─â aderen╚Ť─â deosebit─â. 

5.  Dunlop 

Dac─â î╚Ťi dore╚Öti pneuri cu performan╚Ťe excelente pe carosabil umed, le-ai g─âsit deja. Nervurilor din design-ul cauciucului sunt cele care sporesc precizia ╚Öi rezisten╚Ťa la acvaplanare. Anvelopele Dunlop evacueaz─â apa în timp util ╚Öi confer─â siguran╚Ť─â oric─ârui conduc─âtor auto.

4.  Good Year 

Anvelopele GoodYear sunt rezistente la uzur─â ╚Öi asigur─â un consum optim de combustibil, respectiv rezisten╚Ť─â la frânare atât pe ╚Öosele curate, cât ╚Öi pe cele umede. Profilurile pe baz─â de benzi de o╚Ťel sunt special create pentru a spori durata de via╚Ť─â a pneurilor.

3.  Pirelli 

Experien╚Ťa vast─â în domeniu, pozi╚Ťioneaz─â brand-ul la un standard înalt de calitate. Cauciucurile Pirelli sunt potrivite pe majoritatea autoturismelor, inclusiv pe cele high-class. Misiunea m─ârcii este s─â confere:

  • fiabilitate;
  • siguran╚Ť─â;
  • pl─âcerea de a conduce; 
  • grij─â pentru mediul înconjur─âtor. 

Mai mult decât atât, componentele din cauciuc încorporate în anvelop─â au permis reducerea greut─â╚Ťii, facilitând astfel trac╚Ťiunea. Al─âturi de Pirelli, vei avea parte de îndep─ârtarea apei din zonele de contact, dar ╚Öi de stabilitate direc╚Ťional─â. Marca este definit─â de versatilitate, iar pre╚Ťul este justificat în conformitate cu beneficiile pe care pneurile de fa╚Ť─â le vor aduce automobilului t─âu.

2.   Continental 

BMW, Ford, Porsche, General Motors ╚Öi produc─âtorii de SUV-uri sau autoutilitare cunoscu╚Ťi sunt doar câteva exemple de m─ârci care au ales anvelopele Continental. Aceste autoturisme sunt dotate din fabric─â cu pneuri de la Continental, ceea ce denot─â calitatea ╚Öi siguran╚Ťa pe care brand-ul de cauciucuri o confer─â. 

De fiecare dat─â, standardele sunt înalte. Confortul în timpul condusului ╚Öi performan╚Ťele înalte vor fi la ele acas─â dac─â alegi pneurile lor drept partener de drum.

1.  Michelin 

Tradi╚Ťia, numeroasele victorii, implicarea în concursurile pentru Formula 1 spun deja totul despre marca Michelin. Printre avantajele anvelopelor Michelin se num─âr─â: 

  • eficien╚Ťa energetic─â;
  • aderen╚Ťa remarcabile în viraje pe carosabil uscat; 
  • frânarea mai scurt─â. 

Totodat─â, randamentul kilometric la care poate ajunge este unul spectaculos. În acest caz, calitatea chiar primeaz─â.  

Concluzii

├ł┼íine minte, totu╚Öi, c─â indiferent de alegerea pe care o faci în ceea ce prive╚Öte marca anvelopelor, presiunea recomandat─â de produc─âtor este ╚Öi ea important─â. Alege cu grij─â ╚Öi aten╚Ťie tot ce este mai bun pentru amicul t─âu pe patru ro╚Ťi. Astfel, ve╚Ťi c─âl─âtori împreun─â ╚Öi v─â ve╚Ťi aventura la drumuri lungi, dar line ╚Öi lipsite de peripe╚Ťii. 

 

Newsletter

NEWSLETTER

Introducand adresa de email, certificati ca sunteti proprietarul adresei de email si doriti sa primiti promotii despre anvelope, jante si pneuri auto de vara, de iarna si all season.

Ai nevoie de anvelope de calitate, care s─â ajung─â la tine imediat?

Ai ajuns exact unde trebuie!


    AnveloMag vinde toate tipurile ╚Öi toate m─ârcile de anvelope fiind prezenti online din 2013. Lucr─âm constant la a ne perfec╚Ťiona serviciile, astfel ├«nc├ót clien╚Ťii no╚Ötri s─â aib─â parte de o experien╚Ť─â pl─âcut─â atunci c├ónd aleg s─â comande de la noi. Calitatea anvelopelor ╚Öi profesionalismul pe care le oferim la onorarea fiec─ârei comenzi se pot cuantifica ├«n cei peste 80000 de clien╚Ťi mul╚Ťumi╚Ťi din 2013 ╚Öi p├ón─â ├«n prezent. ├Än plus, companiile de curierat ne ajut─â s─â livr─âm ├«n orice col╚Ť al ╚Ť─ârii pentru a-╚Ťi oferi servicii de calitate ├«n timp util, indiferent de anvelopele de care ai nevoie.