Top 10 cele mai bune anvelope de vară

Este binecunoscut faptul că orice șofer auto responsabil se preocupă de calitatea anvelopelor cu care își echipează mașina. Așadar, știm cât de important este pentru tine să beneficiezi de produse premium și să fii în siguranță în propriul autoturism. 


SUMAR:

Care sunt specificațiile de care trebuie să ții cont când alegi cauciucurile de vară?

Trucuri despre anvelope

De ce contează marca și prețul?

Care sunt cele mai bune cauciucuri de vară?

10. Debica Passio 2

9. General Tire Altimax Comfort

8. Austone Athena

7. Kormoran

6. Firestone

5. Dunlop

4. Good Year

3. Pirelli

2. Continental

1. Michelin

Concluzii


Dacă nu ești adeptul cauciucurilor de tip all-season, atunci nu mai este un secret faptul că la începutul iernii și la începutul verii ai de făcut alegerile potrivite cu privire la anvelope.

Care sunt specificațiile de care trebuie să ții cont când alegi cauciucurile de vară?

Încă de la început, trebuie să fii conștient/ă de faptul că pneurile pentru vară sunt concepute pentru a face față circulației pe asfalt încins sau umed. Desigur, au o compoziție diferită față de cele all-season sau cele pentru iarnă. Cauciucurile pentru vară sunt proiectate în așa fel încât să-ți asigure o aderență cât mai ridicată la contactul cu șoseaua. 

Desigur, pentru a circula în parametri rutieri normali și pentru a nu risca pierderea talonului, trebuie să cunoști dimensiunile specifice pneurilor potrivite. Așadar, cauciucurile pentru vară trebuie să aibă o adâncime de minim 1,6 milimetri. Semnele încastrate în anvelope în jurul benzii de rulare, făcute din construcție, îți dau indicii pentru a ști dacă ești în regulă sau la limită. De vreme ce nu mai ești în legalitate, le vei observa. Fiecare denivelare are o înălțime de 1,6 milimetri. 

Pentru a nu risca atât siguranța, cât și a nu ajunge la acvaplanare, specialiștii recomandă schimbarea pneurilor când acestea ajung la 3 milimetri. Totodată, capacitatea cauciucurilor de a rezista și de a se comporta impecabil pe carosabil umed, se va diminua semnificativ.

Dacă ești în căutarea unor cauciucuri fiabile la un preț bun, pe anvelomag.ro le poți găsi pe cele mai potrivite. De exemplu, pneurile Kumho KH27 Ecowing ES01 sunt trainice, rezistente și conferă un randament kilometric optim. Așadar, vei ști cu certitudine că le poți folosi pentru o perioadă mai îndelungată de timp și că au o durată potrivită de utilizare.

Însă, este important să cunoști faptul că presiunea pneurilor și dimensiunea lor diferă de la mașină la mașină. Așadar, consultă de fiecare dată manualul autoturismului pentru a alege anvelopele corespunzătoare

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care ar trebui să le urmeze un șofer ar fi să cumpere anvelope noi. Însă, dacă bugetul personal nu îți permite, ar trebui să fii foarte atent/ă la detalii pentru a nu te alege cu pneuri nepotrivite sau nefavorabile condițiilor meteo. 

Trucuri despre anvelope 

Dacă alegi să cumperi anvelope la mâna a doua, trebuie să știi să interpretezi DOT-ul. Nu este nimic complicat și astfel vei cunoaște data de fabricare a pneurilor pe care le alegi. Este o serie formată din patru cifre care te va ajuta să-ți dai seama de vârsta cauciucurilor. Primele 2 cifre simbolizează săptămâna din an în care a fost fabricată anvelopa, iar ultimele două reprezintă anul. 

Te întrebi la câți ani ar fi potrivit să schimbi cauciucurile? Ei bine, o regulă de bază ar fi să nu cumperi niciodată anvelope de vară cu un DOT mai mare de 8 ani. De asemenea, uzura pneurilor și perioada în care ele se pot folosi în condiții optime depinde și de modul în care sunt întreținute. Așadar, dacă ai cauciucuri de 2 ani pe care le-ai uitat în soare sau cărora nu le-ai oferit un minim de cosmetizare, poți renunța la ele chiar după două veri. În schimb, dacă ai anvelope de 6 ani pe care le speli, le tratezi, le verifici presiunea și le depozitezi la o temperatură constantă de maxim 10 grade, le poți folosi până la cea de-a opta vară.

De ce contează marca și prețul?

Majoritatea mărcilor de anvelope de tip “no-name” sau care sunt disponibile la un preț scăzut sunt fabricate din plastic de slabă calitate și nu asigură aderență sau durată de viață îndelungată. Astfel, decât să alegi un brand necunoscut și care nu și-a fidelizat clienții până în prezent, optează pentru pneuri la mâna a doua ale unei mărci renumite. Cu aceeași sumă de bani te poți bucura de condiții optime de a stăpâni autoturismul pe șosea, indiferent de starea vremii. 

Nu alege brand-uri chinezești, fiindcă execuția pneurilor poate fi îndoielnică. Totuși, ai în vedere faptul că dintre mărcile asiatice, brandul sud-corean “Hankook” produce unele dintre cele mai bune anvelope. Cauciucurile lor au aderență bună și rezistă în timp. De asemenea, prețul este în conformitate cu beneficiile, iar raportul calitate-preț este unul potrivit. 

Care sunt cele mai bune cauciucuri de vară?

Una dintre cele mai frecvente întrebări sau subiecte despre care iubitorii de mașini discută este reprezentată de topul celor mai bune pneuri. Așadar, dacă vrei să fii la curent cu noutățile sau doar ești preocupat să achiziționezi anvelopele potrivite pentru autoturismul tău, iată un top 10 al celor mai bune cauciucuri de vară

În funcție de nevoile și bugetul tău, vei putea alege ceea ce crezi că este mai potrivit pentru automobilul tău. Desigur, nu uita că în alegerea cauciucurilor, cartea mașinii are un cuvânt decisiv de spus. Consult-o de fiecare dată pentru a putea face alegerea ideală. 

10. Debica Passio 2 

Dacă vrei anvelope care să asigure aderență atât pe drumul uscat, cât și pe carosabil umed, Debica Passio 2 reprezintă soluția optimă. Sunt fabricate din cauciuc special și sunt recomandate de rezistența scăzută la rulare și zgomotul insesizabil. De asemenea, prețul este justificat pentru beneficiile aduse de anvelope, confortul și siguranța conferite.

9. General Tire Altimax Comfort 

Brand-ul este înființat în Statele Unite ale Americii și se bazează pe distanța mai scurtă de frânare, consum de combustibil diminuat și o călătorie silențioasă. Totodată, anvelopele General Tire Altimax Comfort prezintă compuși din siliciu care oferă o bună manevrabilitate a autoturismului.



8. Austone Athena

Este un producător de pneuri care a participat la concursuri și a reușit să câștige medalii de aur și argint în cadrul show-urilor internaționale de anvelope. De altfel, în timpul șofatului aderența este sporită, iar denivelările benzii de rulare ajută la drenarea ușoară a apei. Astfel, drumurile pe porțiuni de șosea umedă nu vor mai fi un impediment. Deviza mărcii este “Garanție pe viață!”, la o utilizare normală și la condiții optime de întreținere a anvelopelor.

7.  Kormoran 

Brandul face parte din portofoliul grupului Michelin, cauciucurile Kormoran fiind fabricate în Varșovia. Inițial, au fost cunoscute pe piață pentru varietatea de anvelope produse pentru autoturismele de mare tonaj. 

Ulterior, Kormoran a ajuns un brand cunoscut pentru prețul abordabil și standardele ridicate. Anvelopele furnizează o tracțiune bună și se comportă prietenos în condiții de căldură toridă sau chiar caniculă.

6.  Firestone

Cauciucurile Firestone sunt inovatoare, deoarece sunt printre puținele care prezintă compatibilitate cu majoritatea tipurilor de autoturisme. Sistemul lor asemeni unui labirint asigură aderență deosebită. 

5.  Dunlop 

Dacă îți dorești pneuri cu performanțe excelente pe carosabil umed, le-ai găsit deja. Nervurilor din design-ul cauciucului sunt cele care sporesc precizia și rezistența la acvaplanare. Anvelopele Dunlop evacuează apa în timp util și conferă siguranță oricărui conducător auto.

4.  Good Year 

Anvelopele GoodYear sunt rezistente la uzură și asigură un consum optim de combustibil, respectiv rezistență la frânare atât pe șosele curate, cât și pe cele umede. Profilurile pe bază de benzi de oțel sunt special create pentru a spori durata de viață a pneurilor.

3.  Pirelli 

Experiența vastă în domeniu, poziționează brand-ul la un standard înalt de calitate. Cauciucurile Pirelli sunt potrivite pe majoritatea autoturismelor, inclusiv pe cele high-class. Misiunea mărcii este să confere:

  • fiabilitate;
  • siguranță;
  • plăcerea de a conduce; 
  • grijă pentru mediul înconjurător. 

Mai mult decât atât, componentele din cauciuc încorporate în anvelopă au permis reducerea greutății, facilitând astfel tracțiunea. Alături de Pirelli, vei avea parte de îndepărtarea apei din zonele de contact, dar și de stabilitate direcțională. Marca este definită de versatilitate, iar prețul este justificat în conformitate cu beneficiile pe care pneurile de față le vor aduce automobilului tău.

2.   Continental 

BMW, Ford, Porsche, General Motors și producătorii de SUV-uri sau autoutilitare cunoscuți sunt doar câteva exemple de mărci care au ales anvelopele Continental. Aceste autoturisme sunt dotate din fabrică cu pneuri de la Continental, ceea ce denotă calitatea și siguranța pe care brand-ul de cauciucuri o conferă. 

De fiecare dată, standardele sunt înalte. Confortul în timpul condusului și performanțele înalte vor fi la ele acasă dacă alegi pneurile lor drept partener de drum.

1.  Michelin 

Tradiția, numeroasele victorii, implicarea în concursurile pentru Formula 1 spun deja totul despre marca Michelin. Printre avantajele anvelopelor Michelin se numără: 

  • eficiența energetică;
  • aderența remarcabile în viraje pe carosabil uscat; 
  • frânarea mai scurtă. 

Totodată, randamentul kilometric la care poate ajunge este unul spectaculos. În acest caz, calitatea chiar primează.  

Concluzii

Èšine minte, totuși, că indiferent de alegerea pe care o faci în ceea ce privește marca anvelopelor, presiunea recomandată de producător este și ea importantă. Alege cu grijă și atenție tot ce este mai bun pentru amicul tău pe patru roți. Astfel, veți călători împreună și vă veți aventura la drumuri lungi, dar line și lipsite de peripeții. 

 

Newsletter

NEWSLETTER

Introducand adresa de email, certificati ca sunteti proprietarul adresei de email si doriti sa primiti promotii despre anvelope, jante si pneuri auto de vara, de iarna si all season.

Ai nevoie de anvelope de calitate, care să ajungă la tine imediat?

Ai ajuns exact unde trebuie!


    AnveloMag vinde toate tipurile și toate mărcile de anvelope fiind prezenti online din 2013. Lucrăm constant la a ne perfecționa serviciile, astfel încât clienții noștri să aibă parte de o experiență plăcută atunci când aleg să comande de la noi. Calitatea anvelopelor și profesionalismul pe care le oferim la onorarea fiecărei comenzi se pot cuantifica în cei peste 80000 de clienți mulțumiți din 2013 și până în prezent. În plus, companiile de curierat ne ajută să livrăm în orice colț al țării pentru a-ți oferi servicii de calitate în timp util, indiferent de anvelopele de care ai nevoie.